Proeverij Simonsig bij Waain

Op 13-05-2022 hebben we een leuke proeverij gehad van de Internationale sales manager van Simonsig uit Zuid Afrika.

We hebben mooie wijnen mogen proeven. Vanaf heden is de Simonsig wijnen onderdeel van ons vast assortiment.

We hebben op vrijdag 13-05-2022 een mooie proeverij gehad met Lize-marieGradwell van Simonsig Wine Estate Stellenbosch CapeTown.

Dit wijnhuis is een van de populairste wijnhuizen van Zuid Afrika. Binnen hun brede assortiment is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. Zowel nationaal als internationaal wordt Simonsig gewaardeerd om de constante hoge kwaliteit van deze wijnen, maar ook om zijn inzet op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Iets wat goed past bij de filosofie van ons bedrijf Waain.

De naam Simonsig komt van het magnifieke uitzicht dat je vanaf het wijngoed op de Simonberg hebt.

Simonsig heeft een hele reeks van prachtige wijnen in het assortiment. Wij hebben ze bijna allemaal mogen proeven; van de instap Pinotage tot aan de Simonsig the Garland Cabernet Sauvignon. Deze wijn is top gemaakt van Cabernet Sauvignon en heeft bijna een intzwarte kleur met aroma's van donkere bessen zoals bramen, specerijen en cederhout. De smaak is gelaagd met zwarte kersen, viooltjes en perfect afgeronde tannines. 

Ideaal bij een mooi stukje rood gergild vlees entercote of cote de Boeuf, roergebakken ossenhaasreepjes met kousenband en knoflook, gebraden hertenbout en andere bereidingen van rood vlees of wild van hoge kwaliteit.   

Al met al was het een top proeverij met een disverse reeks aan mooie wijnen uit Zuid Afrika. 

Dank je wel Lize marie Gradwell en Peer natuurlijk.